Átmeneti impotencia és merevedési zavar okai és fajtái

Az alkalmi merevedéshiány még nem impotencia! Ám kétségtelen, hogy jó néhány szervi elváltozás kiválthat merevedési nehézségeket, s főleg félelmet egy esetleges kudarctól, ami tartósíthatja a merevedési zavart. Ilyen elváltozások például a következők:
1. Az átlagosnál kisebb hímvessző vagy here. (Nem árt tudni, hogy a merev hímvessző átlagos hosszúsága 14-15 cm, de természetesen gyakoriak a néhány centivel rövidebbek vagy hosszabbak is.)
2. A görbe hímvessző, amely mereven valamilyen irányban görbületet mutat, s így eltér az átlagtól, vagyis az egyenesen fölfelé meredőtől. Technikailag ez legföljebb annyi problémát okoz, hogy kézzel kell irányítani. Az igazi probléma inkább az, hogy tulajdonosa szégyelli és csökkent értékűnek érzi magát.
3. A fitymaszűkület (szaknyelven fimózis), ami fájdalmakat okozhat a merevedésnél és közösülésnél. A fájdalom pedig megszüntetheti a szexuális izgalmat, s így a merevedést is.
4. Az ún. kantár- vagy fékrövidség: ami a fityma hátrahúzódásakor feszülést és fájdalmat idéz elő. Az előbbivel együtt orvosilag könnyen megszüntethető... A teljes bejegyzést itt olvashatod tovább.

Megjegyzések