Autoerotika, önkielégítés, sokféle maszturbálás

A férfiaknál az önkielégítés sokkal kevesebb változatát találták a kutatók, mint a nőknél. A férfiak túlnyomó többsége kézzel ingerli önmagát és csak 15%-uk szeret hason fekve, a hímvesszőt valamilyen tárgyhoz dörzsölve maszturbálni. Női körökben abszolút intimitás tabu a masztizós szokások megosztása, tisztelet a körülöttem élő néhány kivételes nőknek aki masztizik. Ezzel szemben az, hogy a férfi kiveri a farkát, mindennapos, elfogadott jelenség.
Olyannyira, hogy pl. szexshopok működtetnek kis fülkéket erre a célra. De a köznapi életben is természetes jelenség, hiszen rengeteg szleng szavunk van rá, a nyelvhasználat és pl. a humor területén is kézenfekvő, aktuális dolog. Hogy ennek mi az oka, az most nem érdekes, a következménye viszont annál inkább. A „maszturbáció” latin szó, kézzel ingerlést jelent, erről még itt olvashatsz sokat. Gyakorisága folytán érthető, hogy így nevezték el az önkielégítést általában, bár az sok más módon is gyakorolható.
A nők többsége hanyatt fekve, lábait kissé fölhúzva, combjait szétnyitva kezdi a csiklónak és környékének simogatását. Ez helyi vérbőséget és szexuális élvezetet eredményez, de csak akkor, ha lelkileg is rá tudott hangolódni. Érdemes elolvasni erről néhány női vallomást... A cikk folytatása az intim Center szexshop oldalán itt.

Megjegyzések